Tudatos környezetvédelem

Love2Smile Cosmetics - tudatos környezetvédelem

Tudatos környezetvédelem - Love2Smile organic Cosmetics

Fontos számunkra, hogy a nagy gonddal kifejlesztett és elkészített termékeink megfelelő minőségben jussanak el hozzátok, ezért a webáruházunk kapcsán a belső csomagoláson és a műanyag pufi használatán sokáig gondolkodtunk.

Mivel a hitelesség és a következetesség is az értékrendünk része, ezért úgy döntöttünk, hogy nem választunk látszatmegoldást. Olyat, mely ugyan kifelé környezetbarátnak tűnik, a valóságban azonban közel sem az, hiszen a „környezetbarát” térkitöltő és csomagoló anyagokat jellemzően újként gyártják és csak erre az egy funkcióra használnánk, hanem felvállaltan azt használjuk új funkcióval, ami már amúgy is rendelkezésünkre áll.

A minőség miatt választott német partnerünk ezzel a térkitöltővel küldi a dezodoros üvegeket, így nem kell emiatt további, más (látszólag környezetbarát, de újabb anyagi és környezeti terhelést jelentő) megoldást igénybe venni, hanem újrahasznosítjuk, ráadásul könnyedén gyűjthető szelektíven a háztartásban is. (Kutatások alapján a papírt legalább 3, a textilt legalább 200 alkalommal kell újrahasználni ahhoz, hogy környezetkímélőbb legyen.)

Ráadásul a törékeny és folyékony termékek küldésekor a szállító partner csomagolási elvárásainak is meg kell felelnünk, mivel a dobozokat nem csak emberi kéz kezeli, hanem gépek, futószalagok is.

A küldéshez használt doboz is minimum újrafelhasznált és jellemzően újrahasznosított is, sokadik használóként érkezik a vásárlóinkhoz, mert mint minden a csomagküldéshez használt anyagunkat nem újonnan vásároljuk, hanem időt és energiát ráfordítva ezt is folyamatosan begyűjtjük azoktól a nagyker partnerektől, akik amúgy nem hasznosítanák már tovább.

Mára az egész életünket úgy alakítottuk ki (vegán és minimalista életmód, önkéntesség fizikai munkával), hogy a létezésünk és az általunk végzett tevékenység is a lehető legtudatosabb, kíméletes, fenntartható, hasznos és hiteles legyen, ezért is örülünk, hogy egyre többen vagyunk, akik odafigyelnek a környezetünkre.

Reméljük, hogy a fenti -tudatosan választott és nem a külsőségekre alapozott- döntésünk másnak is inspiráló.

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.